Vlachovo Březí
Text dotazu
8. září 1868 byl dle písemných, leč nedoložených, údajů městys Vlachovo Březí povýšen na město. Vynesením min.vnitřních záležitostí,kterým povolilo povýšení městyse na město dne 8. září 1868 město Vlachovo Březí postrádá. O uvedeném aktu jakýkoliv, ale úřední doklad se pokouší získat.
Odpověď
Dobrý den,
v publikacích ve fondu NK ČR, které pojednávají o historii města Vlachovo Březí, nejsou uvedeny žádné konkrétnější informace o uložení či výskytu dokumentu, kterým byl městys povýšen na město.
Většina cenných historických dokumentů o městě se nachází v níže uvedených archivech, zkuste tedy kontaktovat je. Informace o tomto, pro město důležitém podkladu, by také měl mít k dispozici Obecní úřad ve Vlachově Březí, kontakty na adrese http://www.mikroregionvb.cz/vlachovobrezi/html/main.htm .
Informace o archivních fondech a sbírkách v České republice, které vlastní dokumenty města Vlachovo Březí naleznete na adrese:
http://www.mvcr.cz/vozidla/peva/index.php?lang=cs&fondx=substring&submit=-+vyhledej+-&fond=vlachovo+b%F8ez%ED&archivx=substring&archiv=&mistovzx=subyhledej+string&mistovz=&puvodcex=substring&puvodce=&tpopisx=substring&tpopis=&od=&do=&tema=&temat=&vse=and
Adresář českých archivů a další užitečné informace jsou k dispozici na adrese http://www.cesarch.cz/ .
Použitá literatura:
STARÝ, Václav. Vlachovo Březí 1538-1988 : Sborník ke 450. výročí povýšení obce na městečko. Vlachovo Březí : MNV, 1988. 291 s.
BENEŠOVÁ, Daniela; HRUBÝ, Petr. Vlachovo Březí od pravěku po dnešek = Vlachovo Březí von der Urzeit bis heute. [Prachatice] : Archeos, 2000. 43 s.
ISBN 80-238-5975-7 (brož.)
Obor
politicke-vedy-politologie-politika-verejna-sprava-vojenstvi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2007 17:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu