Vila Čerych v České Skalici
Text dotazu
Dobrý den, studuji zahradní a krajinnou
architekturu a do ročníkové práce hledám informace o Vile Čerych v České
Skalici a především o její zahradě od zahradního architekta Josefa Kumpána.
Nalezla jsem zatím jen knihu Novodobé zahrady od Josefa Kumpána a odkaz na
článek v časopise Stavba od paní architektky Evy Vízkové, Vilová zahrada
Josefa Kumpána-proměny a svědectví.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
informace o Vile Čerych nabízejí následující knihy a články:
* Slavné vily Královéhradeckého kraje. 1. vyd. Praha : Foibos, 2007. ISBN 978-80-87073-07-0.
* Český architektonický kubismus : podivuhodný směr, který se zrodil v Praze
: [Galerie Jaroslava Fragnera] = Czech architectural cubism : a remarkable trend that was born in Prague : [Jaroslav Fragner Gallery :
21.12.2006-11.02.2007. Praha : Galerie Jaroslava Fragnera : Dan Merta, 2006.
ISBN   80-239-8368-7.
články:
* PENCÁK, Marcel. K autorství Čerychovy vily v Jaroměři. Architekt. roč. 53, č. 9 (2007), s. 85. ISSN 0862-7010.
* KOTALÍK. Jiří T., Vila Čerych. Ad architektura. č. 2, 2006.
O osobnosti Josefa Kumpána pojednávají zdroje:
* BENEŠ, Luděk, PhDr. Projektoval zahrady, parky a hřbitovy. Boleslavský deník. roč. 9, č. 1 (20010102), s. 4. Pragoprint, a.s. ISSN 1212-5806.
*
http://www.radmilafingerova.cz/cvut-ka/seminarky/tkz1/2008-2009/osobnost/eva
_pykova_josef_kumpan_cz.pdf
* archiv služby Ptejte se knihovny (archiv, Josef Kumpán):
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/josef-kumpan-zahradni-archite
kt
Další literaturu k tématu můžete nalézt v níže uvedených katalozích a
databázích:
* Online katalog Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz/
* Článcích v českých novinách, časopisech a sbornících:
http://sigma.nkp.cz/cze/anl
V roce 2005 došlo k rekonstrukci zahrady u Vily Čerych dle původních plánů.
Podrobnější informace k rekonstrukci a historii zahrady by Vám mohli poskytnout pracovníci Vzdělávacího střediska Vila Čerych:
http://www.vilacerych.cz/.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.02.2010 15:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu