Victor Hugo: Bídníci, první české vydání
Text dotazu
Vážení, vlastním údajně první vydání \"Bídníků\" od V.Huga v češtině, osmidílné, překlad Emanuel Rytíř z Čenkova,tisk a nakladatelství J.OTTO v Praze,r.1899. Prosím o sdělení, zda je tato informace správná a zda je toto vydání nějak ceněné.
Děkuji a jsem s pozdravem.
Odpověď
Dobrý den, první český překlad románu Victora Huga "Les Misérables" vyšel již rok po prvním vydání ve Francii (1862), tedy v roce 1863. Překlad pořídil V.Vávra-Haštalský. Román vyšel v 5 svazcích u nakladatele I.L.Kobera. (Záznam o knize si můžete dohledat v Naskenovaných katalozích NK: http://katif.nkp.cz/
, Katalog I.,v levé liště: HOLV - JANAI, HUGO - HULX, v pravé liště číslo záznamu: 481,482 ).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.11.2007 12:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu