Veřejná správa v letech 1989 - 2002 v Olomouckém kraji
Text dotazu
Mým úkolem je vypracovat seminární práci na téma: \\\"Vývoj organizace veřejné správy v letech 1989-2002 na regionální a místní úrovni v celé její šířce-Olomoucký kraj\\\". \\\". V našem Moravskoslezském kraji není žádná literatura obsahují vývoj veřejné správy v tomto období, co se týče struktury, vývoj oranizace veřejné správy na regionální a místní úrovni v celé jeho šířce - kraj Olomoucký.
Odpověď
Dobrý den,
katalog Národní knihovny, katalog České národní bibliografie a Souborný katalog ČR bohužel neevidují žádný dokument, který by se věnoval pouze veřejné správě v Olomouckém kraji.
Od roku 2000 vychází nepravidelně informační časopis: Obce a jejich části Olomouckého kraje : územní a správní struktura k ... Praha : Český statistický úřad, [2000]- ; dále vychází měsíčník: Olomoucký kraj. Olomouc : Strategic Consulting, 2002- ; správa Olomouckého kraje vydává: Olomoucký kraj (Česko). Výroční zpráva. Olomouc : Olomoucký kraj, [200-]-5- ( zdroj : ČNB )
Se svou prosbou se obraťte na správu Olomouckého kraje ( posta@kr-olomoucky.cz ), zda nemá k dispozici starší výroční zprávy nebo jiné dokumenty, které by se týkaly veřejné správy v tomto kraji či jinak neeviduje změny v této oblasti v rámci regionu.
K práci můžete využít i knihy, které se zabývají vývojem veřejné správy v České republice obecně:
Například:
Lacina, Karel. Vývoj české veřejné správy. Kunovice : Evropský polytechnický institut, 2005. ISBN 80-7314-091-8
Halásková, Martina. Veřejná správa v České republice a zemích EU. 1. vyd. Ostrava : VŠB - Technická univerzita, 2006.ISBN 80-248-1266-5 (brož.)
Lacina, Karel. Vývoj systémů veřejné správy. 1. vyd. Praha : Professional Publishing, c2001. ISBN 80-86419-13-4 (brož.)
Čechák, Vladimír. Vývoj veřejné správy v Československu a České republice (1945-2004). Vyd. 1.Praha : Eupress, 2004. ISBN 80-86754-22-7
Svoboda, Ivo. Základy organizace veřejné správy. Vyd. 1. Ostrava : Key Publishing, 2006. ISBN 80-239-8011-4 (brož.)
Pomoci by Vám mohly i internetové stránky:
http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/6966/place
http://www.mvcr.cz/sprava/index.html
http://www.kr-olomoucky.cz/OlomouckyKraj/Aktuality_CZ.htm?dontSwitchPosting=1&lang=CZ
Obrátit se můžete také na Vědeckou knihovnu v Olomouci. Podobně jako Národní knihovna má právo povinného výtisku a navíc disponuje regionálními publikacemi ( http://www.svkol.cz/ ).
Obor
politicke-vedy-politologie-politika-verejna-sprava-vojenstvi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.12.2007 18:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu