veřejná správa Itálie
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, kde bych našla něco o veřejné správě v Itálii - složení, orgány a především místní financování - místní rozpočty. Které daně a kolik procent plyne do místních rozpočtů? Děkuji předem za odpověd.
Odpověď
Dobrý den, zasíláme odkazy na některé italské úřady a italský portál veřejné správy; a dále několik článků o italské veřejné správě, zejména první z nich asi obsahuje řadu informací. Více by vám možná poradili na portálu Euroskop (http://www.euroskop.cz/704/sekce/faq-formular/). Referáty ovšem nezpracováváme ani my ani oni.
Adresy úřadů států EU (odkazy na italské úřady a portály):
http://www.evropskaunie123.cz/kapitoly.php?id=43
články (podle báze ANL - http://sigma.nkp.cz/F/) Veřejná správa v Itálii / Ivana Jungová
In: Veřejná správa. -- ISSN 1213-6581. -- Roč. 16, č. 10 (2005), s. 22-24 plný text http://web.mvcr.cz/archiv2008/2003/casopisy/vs/0510/zahr_info.html
Integrované služby v Itálii / jh
In: Moderní obec. -- ISSN 1211-0507. -- Roč. 8, č. 5 (2002), s. 17
Regionální správa v Itálii / Jiří Daneš
In: Moderní obec. -- ISSN 1211-0507. -- Roč. 7, č. 12 (2001), s. 20-21
Evropská unie štědře podporuje italský "Jih" / Jiří Zukal
In: Veřejná správa. -- ISSN 0027-8009. -- Roč. 12, č. 28 (2001), s. 24-25 http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/casopisy/s/2001/0028/28zahr.html
Evropský pohled na místní správu. 2. / Olga Vidláková
In: Veřejná správa. -- ISSN 0027-8009. -- Roč. 14, č. 7 (2003), s. 24-26
http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/casopisy/s/2003/0007/zahr.html.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.12.2008 15:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu