Velké obrazové kroniky různých zemí
Text dotazu
Dobrý den,
dostala se mi do ruky kniha Čína 20. století od Jonathana D. Spence. Kniha mě velmi zaujala a rád bych si přečetl i další knihy z této edice. Podle informací na přebalu vyšla též kniha Rusko 20. století od B. Moynahana a Velká Británie 20. století od téhož autora. Bohužel se mi již nepodařilo zjistit názvy dalších titulů z této edice, ani název edice samotné. Kniha vyšla v roce 1996 v nakladatelství Svoboda. V originále knihy vycházely pod názvy Russian century atd. Názvy knih a edice bych velmi rád znal i v angličtině, pokud by nevyšly všechny v češtině, přečetl bych je v originále
Odpověď
Dobrý den,
Bohužel Vás musíme zklamat. Knihy, které Vás zajímají, nepatří všechny do stejné edice. V edici Členská knižnice od nakladatelství Svoboda vyšlo cca 345 knih, které jdou napříč všemi možnými okruhy zájmů. Knihy nemají společného autora, takže další hledání postavené na těchto principech nemá smysl. Samozřejmě lze hledat knihy, které budou mít v názvu 20. století, pak by ale bylo nezbytné, je od Vás specifikovat. Jestli je pro Vás důležité hledisko společenskohistorické, geografické, politické, zemědělství, atd.
MOYNAHAN, Brian, JACKSON, Sarah a MERULLO, Annabel. Velká Británie XX. století: historie posledního století slovem a obrazem. Vyd. 1. Praha: Knižní klub, 1997. 304 s. ISBN 80-7176-620-8.
SPENCE, Jonathan D. et al. Čína 20. století: posledních sto let ve fotografii. Čes. vyd. Praha: Svoboda, 1996. 264 s. Členská knižnice / Svoboda. ISBN 80-205-0511-3.
MOYNAHAN, Brian. Rusko 20. století: dějiny slovem i obrazem. Praha: Svoboda, 1995, C1994. 320 s. Členská knižnice. ISBN 80-205-0486-9.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.01.2015 15:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu