Velká francouzská revoluce
Text dotazu
Dobrý den, sháním informace o velké francouzské revoluci. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
informace o Velké francouzské revoluci nabízí řada publikací. Jsou to například:
FARMAN, John. Francouzská revoluce. 1.vyd. Praha : Ivo Železný, 2002. ISBN 80-240-2158-7
HIBBERT, Christopher. Francouzská revoluce. 1.vyd. Ostrava : Domino, 1999. ISBN 80-86128-57-1
SCHAMA, Simon. Občané: kronika Francouzské revoluce. 1.vyd. Praha : Prostor, 2004. ISBN 80-7260-111-3
HROCH, Miroslav. Velká francouzská revoluce a Evropa : 1789-1800. 1. vyd. Praha : Svoboda, 1990. ISBN 80-205-0151-7
Stručnější přehled událostí Francouzské revoluce naleznete v různých přehledech dějin, učebnicích a na internetu.
Například:
Toulky minulostí světa. Sedmý díl, [Evropa v konfliktech, osvícenství, Francouzská revoluce, napoleonské války, barok]. 1. vyd. Praha : Via Facti, 2005. ISBN 80-239-4959-4
Dějiny evropské civilizace. 2. l.vyd. Praha ; Litomyšl: Paseka, 1995. ISBN 80-7185-011-X
FERRO, Marc. Dějiny Francie. 1.vyd. Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2006. ISBN 80-7106-888-8
http://www.dejepis.com/index.php?page=000&kap=014&pod=3
http://www.kampomaturite.cz/%5Cdata%5CUSR_001_PICTURES%5C04b.doc
http://cs.wikipedia.org/wiki/Velk%C3%A1_francouzsk%C3%A1_revoluce
Další knihy k tématu můžete dohledat pomocí katalogu Národní knihovny NKC:
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc nebo katalogu České národní bibliografie:
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=cnb
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.11.2007 12:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu