Velislavova bible
Text dotazu
Dobrý den, chci se zeptat jestli někdy vyšel překlad Velislavovy bible (1325-1349)
Odpověď
Dobrý den.
Část Velislavovy bible byla vydána a popisky obrázků a doprovodný text uveden v češtině, angličtině, francouzštině, němčině, polštině a ruštině. Avšak nejedná se zde pravděpodobně o překlad textů z obrázků z této bible. Dokument vyšel v roce 2004 jako:
Velislai biblia picta: příběh Josefa a Putifarky. Praha: Evropský vzdělávací program - III. milénium, 2004. [120] s. ISBN 80-86861-16-3. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:c2d4697a-4289-4b03-9831-999dcd599861
Vydáno bylo také faksimile Velislavovy bible:
Velislai biblia picta. [Praha: Archa 90, 2008]. [376] s. Miraculum octavum mundi. ISBN 978-80-87251-02-7.
Velislai biblia picta. 1. úplné faksimilované vyd. Praha: Pragopress, 1970. 2 sv. ([376], 70 s.). Cimelia Bohemica; vol. 12.
A další publikace o ní:
UHLÍŘ, Zdeněk. Velislavova bible = Velislai biblia picta = Velislaus Bible. 1st ed. Prague: Archa 90, 2008. 34 s. Miraculum octavum mundi.
UHLÍŘ, Zdeněk. Velislavova bible = Velislai biblia picta = Velislaus Bible. 1. vyd. Praha: Národní knihovna České republiky, 2007. 38 s. ISBN 978-80-7050-516-8.
MATĚJČEK, Antonín. Velislavova bible a její místo ve vývoji knižní ilustrace gotické. Praha: Jan Štenc, 1926. 1 prázd. list, 3 listy, s. 9-139, 1 list.
Do Velislavovy bible můžete nahlédnout přes Manuscriptorium:
https://www.manuscriptorium.com/apps/index.php?direct=record&pid=AIPDIG-NKCR__XXIII_C_124_37V71H4-cs#search
Základní informace o rukopisu naleznete zde:
http://skolam.manuscriptorium.com/xwiki/wiki/mnsproskoly/view/Tematick%C3%A9%20okruhy/Rukopisy%20v%C3%BDznamn%C3%A9%20z%20hlediska%20d%C4%9Bjin%20kultury%20a%20kni%C5%BEn%C3%AD%20malby/TSO%20Velislavova%20bible/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.11.2022 20:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu