vejce a slepice
Text dotazu
Dobrý den, opravdu se vědci ještě neshodli na tom jestli bylo dřív vejce nebo slepice? A k čemu se spíše přiklánějí?
Odpověď
Dobry den, podle nejnovejsi zpravy, kterou se nam k tomuto tematu podarilo nalezt, se britsky vedec prof. John Brookfield domniva (kveten 2006), ze nejdrive bylo vejce:
* http://zpravy.idnes.cz/vedec-tvrdi-ze-vyresil-otazku-o-vejci-a-slepici-flb-/vedatech.asp?c=A060526_170050_vedatech_miz
* http://www.cnn.com/2006/TECH/science/05/26/chicken.egg/
* http://www.guardian.co.uk/science/2006/may/26/uknews
Dalsi informace muzete nalezt napr. na:
* http://en.wikipedia.org/wiki/Chicken-and-egg_problem
* http://www.sciencecodex.com/which_came_first_the_chicken_genome_or_the_egg_genome
* http://www.nature.com/ng/journal/v39/n11/abs/ng.2007.9.html
* http://pinus.bloguje.cz/528513-co-bylo-driv-slepice-nebo-vejce.php
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.01.2008 18:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu