vědecké knihovny v Anglii
Text dotazu
Dobry den, chcela by som vediet, ktore kniznice v Anglicku su vedeckymi kniznicami? Dakujem
Odpověď
Dobrý den,
odpověď na tento dotaz není tak jednoznačná. Stejně jako u nás, jsou knihovny , které svým zaměřením a posláním mohou plnit fukci jak veřejné knihovny, tak i knihovny vědecké. Vědeckými knihovnami jsou ve Velké Británii
- národní knihovny ( national libraries)
- administrativní knihovny ( gevernment libraries)
- knihovny akademických institucí (academic libraries)
mohou to být i
- velké veřejné knihovny ( public libraries)
- odborné knihovny (special libraries)
Doporučuji publikaci : Libraries and Information Services in the United Kingdom and the Republic of Ireland 2006-2007.- London: Facet, 2007. ISBN 1-85604-590-0 Publikace je velmi podrobným adresářem knihoven ve Velké Británii a v Irsku, spolu s kontakty na webové stránky knihoven.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.01.2008 09:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu