Vědecká komunikace
Text dotazu
Dobrý den, rád bych poprosil, zda mě můžete odkázat na pár zdrojů na téma Jak informační a komunikační technologie mění vědeckou komunikaci? Tedy kde bych se mohl dočíst, jak probíhá současná komunikace vědeckých informací?
Odpověď
Dobry den,
pro vyhledavani vhodnych clanku a knih muzete vyuzit Databazi knihovnicke literatury (http://aleph.nkp.cz/cze/kkl), ze které jsme vybrali zaznamy nekolika dokumentu vztahujicich se k vedeckym informacim.
* Investigating science communication in the information age : implications for public engagement and popular media. Oxford : Oxford University Press, c2009. xxii, 288 s.: il. ISBN 978-0-19-955266-5.
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000072256&local_base=KKL
* ZENDULKOVA, Danica. Komunikacia o vede prostrednictvom informacneho systemu. In: IT lib. -- ISSN 1335-793X. -- Roc. 15, c. 1 (2011), s. 39-42.
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000074136&local_base=KKL
* KADEN, Ben. Library 2.0 und Wissenschaftskommunikation / Ben Kaden. -- Berlin : Simon Verlag fur Bibliothekswissen, 2009. -- 215 s.  ISBN 978-3-940862-12-9.
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000068032&local_base=KKL
* SAPA, Remigiusz. Metodologia badan obszaru posredniczenia w komunikacji naukowej z perspektywy nauki o informacji : = Methodology of the research on the area of mediation in scholarly communication from the perspective of information science.  Krakow : Wydawn. Uniwersytetu Jagiellonskiego, 2009.- 214 s.  ISBN 978-83-233-2849-0;  ISSN 1230-7025.
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000072314&local_base=KKL
* Practising science communication in the information age : theorizing professional. Oxford : Oxford University Press, c2009. xxii, 238 s.: il.  ISBN 978-0-19-955267-2.
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000072257&local_base=KKL
* RÖSCH, Hermann.  Academic Libraries und Cyberinfrastructure in den USA : das System wissenschaftlicher Kommunikation zu Beginn des 21. Jahrhunderts. Wiesbaden : Dinges & Frick, 2008. 127 s. : il. ISBN 978-3-934997-24-0.
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000067587&local_base=KKL
Dalsim zdrojem informaci pro Vas mohou byt zahranicni clankove databaze specializovane na oblast knihovnictvi a informacni vedy. NK CR svým registrovanym uzivatelum nabizi pristup do bazi LISA, LISTA, CASC a dalsich (https://ipk.nkp.cz/docs/oborova_brana_kiv/zahr_zd.pdf), tyto zdroje jsou dostupne z pocitacu NK CR i prostrednictvim vzdaleneho pristupu.  V databazi LISA jsme napr. nalezli tyto clanky:
* ANDERSEN, Jack; HJORLAND, Birger; SONDERGAARD, Trine Fjordback. Documents and the communication of scientific and scholarly information: revising and updating the UNISIST model. Journal of Documentation59. 3 (2003): 278-320.
* YUAN, Da-Yu; LIN, Chi-Shiou. Information & Communication Technologies and Informal Scholarly Communication: A Review of the Social Oriented Research. Journal of Librarianship and Information Studies1. 69 (May 2009): 52-77.
* FERRIS, Sharmila Pixy; WILDER, Hilary. Communication technology and the evolution of knowledge. JEP: the Journal of Electronic Publishing9. 2 (Jun 2006): np.
Vyuzit muzete při hledani vhodne literatury i volne dostupne systém, napr. Google Scholar (http://scholar.google.com).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.04.2012 13:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu