Ve které knize Vojtěcha Rakouse se nachází povídka Grunfelka a Seidlerka, prosím?
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o informaci, ve které konkrétní knize/sbírce povídek (ze kterého roku, vydavatelství, atd.) se nachází povídka Grunfelka a Seidlerka, prosím? A zda je v rámci MLP k dispozici čtenářům.
Moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
povídka Grünfeldka a Seidlerka je součástí souboru Židé a Židovky a publikována byla např. ve druhém svazku souboru Vojkovičtí a přespolní. 7. dopl. vydání nakladatelství Obelisk z r. 1926 je volně dostupné v digitalizované podobě, povídka začíná na s. 124:
http://kramerius4.nkp.cz/search/i.jsp?pid=uuid:e3d05400-0590-11e7-bff9-005056825209&q=seidlerka#monograph-monographunit-page_uuid:d99aa670-0590-11e7-bff9-005056825209
Povídka byla publikována rovněž ve výboru Modche a Rezi v r. 1968 (s. 154):
RAKOUS, Vojtěch a VAŠÁK, Čestmír, ed. Modche a Rezi: (výbor). Vyd. 1. Praha: Mladá fronta, 1968. 207, [4] s. Kapka; sv. 101.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Praha
Knihovna
Městská knihovna v Praze
Datum zadání dotazu
19.03.2018 19:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu