Valuty - vysvětlení pojmu
Text dotazu
Cokoliv na téma: valuty
Odpověď
Posílám vysvětlení pojmu, několik internetových odkazů a odkazů na knihy,
kde můžete hledat další informace.
Valuta = peněžní znak (bankovka, státovka, mince) zahraničních států.
Valut, tj. hotových peněz se nyní používá výhradně v cestovním styku
= typ měny (zlatá valuta, papírová valuta) nebo měna
všeobecně používaná jako zákonné platidlo na území určitého státu
= v širším smyslu souhrn všech instrumentů mezinárodního
platebního styku, tedy valut i deviz = zahraniční valuta.
In: Velká ekonomická encyklopedie. Praha, Linde 2002.
Literatura:
Velká ekonomická encyklopedie. Praha, Linde 2002.
Schlossberger, Otakar: Platební styk. Praha : Bankovní institut - vysoká
škola, 2005.
Internetové odkazy
http://www.tiscali.cz/mone/kurzy_prepocet.php
http://cs.wikipedia.org/wiki/Valuta
http://www.testyzucetnictvi.cz/slovnicek-ucetnich-pojmu.php?pojem=valuty
http://referaty.atlas.sk/odborne-humanitne/ekonomia/16767/devizy-valuty-a-kurzovy-listok
http://www.ucenischalupou2.chytrak.cz/zsv/25.htm
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 11:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu