valenční syntax
Text dotazu
Mohla bych získat přehled základní literatury k valenční syntaxi?
Odpověď
Dobrý den,
posíláme několik vybraných prací z databáze NKC a ANL:
Valenční syntaxe
K n i h y
Zouharová, Marie, 1953-
Zvláštnosti pojmu-termínu ve vyučování se zvláštním zřetelem k syntaxi / Marie Zouharová. -- 1. vyd.. -- Olomouc : Univerzita Palackého, 2002. -- 95 s. ; 21 cm ISBN 80-244-0434-6 (brož.) * syntax * terminologie * učebnice vysokých škol Signatury:* I 410430
Zouharová, Marie, 1953-
Základní syntaktické pojmy I : Určeno pro posluchače pedag. fak. Univ.
Palackého / Marie Zouharová. -- 1. vyd.. -- Olomouc : Univerzita Palackého, 1992. -- 64 s.
ISBN 80-7067-107-6 (Brož.) : 10 Kčs
* čeština - syntax valenční - vyučování
* čeština - syntax valenční - terminologie odb. -
Signatury:* 54 D 093702* III 127022
Zouharová, Marie, 1953-
Inovace organizace a prezentace syntaktických termínů v učivu českého jazyka na základní škole / Marie Zouharová. -- 1. vyd.. -- Olomouc :
Univerzita Palackého, 2005. -- 241 s. : il. ; 21 cm.
-- (Monografie)
ISBN 80-244-1017-6 (brož.)
* čeština * syntax * jazyková výuka * učivo základních škol
* učebnice vysokých škol
Signatury:* 54 H 251929* I 440351
Novotný, Jiří
Nástin syntaktického popisu češtiny (na základě valenční teorie) : Určeno pro posl. pedagog. fakult / Jiří Novotný. -- 1. vyd.. -- Ústí nad Labem :
Pedagogická fakulta, 1984. -- 111 s. ; 30 cm. -- ISBN (Brož.) : Kčs 7,50
* Čeština - syntax - teorie valenční - učebnice vysokošk.
Signatury:* 54 D 072296* III 101470
Svozilová, Naďa, 1935-
Slovesa pro praxi : valenční slovník nejčastějších českých sloves / Naďa Svozilová, Hana Prouzová, Anna Jirsová. -- Vyd. 1.. -- Praha :
Academia, 1997. -- 359 s. ; 27 cm
ISBN 80-200-0618-4 (váz.)
* čeština * slovesa * valence (lingvistika) * jazykové slovníky
Signatury:* 54 D 098124* 54 D 098125* 54 D 098187
* III 141859* SF II 061794
Novotný, Jiří
Valence dějových substantiv v češtině : Doktorská disertace / Jiří Novotný.
-- Ústí nad Labem : [s.n.], 1979. -- 238 s.
Univ. Karlova. Fak. filozof., Praha -- Něm. a rus. souhrn. -- Půjčuje se pouze se souhlasem autora
Signatury:* Kand 009862
Daneš, František, 1919-
Věta a text : studie ze syntaxe spisovné češtiny / František Daneš. -- 1.
vyd.. -- Praha : Academia,
1985 (PG 6). -- 234 s. ; 24 cm. -- (Studie a práce lingvistické ; Sv. 21) ISBN (Brož.) : 35 Kčs
* čeština - skladba větná - studie
Signatury:* 54 F 040501* II 090543* SF II 038123
Hošnová, Eva, 1951-
K vývoji české syntaxe : (ve vědeckých textech z poslední čtvrtiny 19.
století) / Eva Hošnová. -- Vyd. 1.. -- Praha :
Karolinum, 1994 (Havlíčkův Brod: Tiskárny Havlíčkův Brod). -- 148 s. : il. ; 23 cm. -- (Acta Universitatis Carolinae. Philologica.
Monographia ; 18-1993,)
ISBN 80-7066-844-X (brož.) : Kč 60,00
* syntax * vědecké texty * čeština * studie * čeština - syntax - stol. 19., léta 70.-90. - studie
Signatury:* 54 F 050044* II 107958* SF II 057367
Č l á n k y
Kolářová, Ivana
Některé termíny valenční syntaxe v učebnicích českého jazyka pro základní školy/ Ivana Kolářová
In: Český jazyk a literatura. -- Roč. 53, č. 2 (2002/2003), s. 75-78
Resumé: Termín valence a valenční schopnosti přísudkového slovesa, valenční členy a členy základové v učebnicích českého jazyka pro základní školy..
* čeština * syntax * terminologie * odborný jazyk * učebnice * základní škola
Zouharová, Marie. Využití valenční syntaxe ve výuce českého jazyka.
In: Acta Univ. Palackianae Olomucensis Facultas Paedagogica. Philologica XIX, 1999. Studia Philologica P, s. 77-82.
(na adrese: http://publib.upol.cz/~obd/fulltext/philolo9/philolo9-4.pdf je zpřístupněn text článku)
Karlík, Petr, 1951-
Hypotéza modifikované valenční teorie / Petr Karlík. -- Obsahuje bibliografické odkazy
In: Slovo a slovesnost. -- ISSN 0037-7031. -- Roč. 61, č. 3 (2000), s. 170-189
* čeština -- valenční teorie * teorie valence * český jazyk * studie
Panevová, J. Valence a její univerzální a specifické projevy.
In: Čeština - univerzália a specifika 1999, s. 29-37.
Piťha, P.
K otázce valence u adjektiv.
In: Slovo a slovesnost. 1982, s. 113-118.
Prouzová, H. K valenčním vlastnostem primárních adjektiv.
In: Slovo a slovesnost. 1983, s. 265-274.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.02.2008 14:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu