Václavkova ulice
Text dotazu
Dobrý den, mohla bych vás požádat o jednu věc? Potřebovala bych jestli by jste mi mohli zjistit rok od kdy a proč je pojmenována Václavkova ulice v Hradci Králové? Předem díky.
Odpověď
Václavkova ulice na Pražském Předměstí byla pojmenována v roce 1974. Bedřich Václavek (1897-1943), čes. komunistický kritik a liter. vědec, zatčen nacisty, zahynul v Osvětimi. - čerpáno z: Dejmek, B.: Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic, Gaudeamus 1993.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
13.02.2008 18:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu