Václav Majer
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu, kde sehnat nějaké materiály k osobnosti Václava Majera a jeho politickému působení zejména v letech 1945-1948.
Předem děkuji.
Odpověď
Informace o Václavu Majerovi (1904-1972) se nacházejí v knihách:
Churáň, M.: Kdo byl kdo v našich dějinách 20. století. Dil 1, A-M. Praha : Libri, 1998.
Tomeš, J.: Český biografický slovník XX. století. Díl 2, K-P. Praha : Paseka - P. Meissner, 1999.
Dále se informace nacházejí v článcích:
Klaban, Slavomír. Vždy věrně s Václavem Majerem.
In: Právo lidu. - Roč. 95, č. 20 (24.1.1992), s. 3.
Kameš, Slávek. Vaclav Majer.
In: Severočeský regionálni deník. Roč. 2, č. 33 (8.2.1992), s. 16.
Kaplan, Karel. Útěky do emigrace.
In: Historický obzor. Roč. 11, č. 11-12 (2000), s. 278-308.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
14.03.2008 14:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu