V jaké knize vyšly pohádky Nepřemožitelný Čemid Čudzin, Statečný Erte Bergen, Syn Altyna Kana?
Text dotazu
Dobrý den,
prosím, v jaké knize pohádek vyšly v češtině výše uvedené příběhy? Měla snad vyjít někdy mezi lety 1945 a 1965.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
hledané pohádky byly publikovány v následujícím souboru pohádek severských národů:
KOLPAKOVA, Natal'ja Pavlovna. Stateční junáci: pohádky národů Sovětského svazu. Praha: SNDK, 1952, 99 s. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/view/uuid:b2d5ed30-d8c6-11ea-8cfd-005056827e52?page=uuid:e6bc1f64-8462-41e2-9d65-b86ecd780531&fulltext=syn%20altyna
Výskyt pohádek v publikaci:
Nepřemožitelný Čemid Čudzin (baškirská pohádka), strana 14-18
Statečný Erte Bergen (jakutská pohádka), strana 33-38
Syn Altyna Kana (altajská pohádka), strana 56-61
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.10.2024 10:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu