Český překlad knihy od Hannah Holmes
Text dotazu
Dobrý den!
Vyšla, prosím, někdy V ČEŠTINĚ kniha Hannah Holmes “Quirk: Brain Science Makes Sense of Your Peculiar Personality Hardcover“?
Nebo nějaké rozsáhlejší ukázky z ní?
Děkuji za laskavost.
Odpověď
Dobrý den,
prověřili jsme dostupné zdroje (např. Českou národní bibliografii, online katalog Národní knihovny ČR, Souborný katalog ČR, portál Knihovny.cz aj.) a opravdu se zdá, že uvedená kniha od Hannah Holmes ještě nebyla do češtiny přeložena, navíc to vypadá, že ji ani v originále nemá žádná z českých knihoven ve fondu.
Pokud by Vás to zajímalo, prostřednictvím článkové databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (https://aleph.nkp.cz/cze/anl) jsme nalezli dva články od Hannah Holmes publikované v české verzi časopisu National Geographic:
HOLMES, Hannah. Valící se kameny: jak ledovec dotlačil balvany na neobvyklá místa. National geographic Česká republika. 2012, 3, s. 122-133. ISSN 1213-9394.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001479804&local_base=ANL
HOLMES, Hannah. Modré záblesky: ledňáčci. National geographic Česká republika. 2009, 2009(11), s. 128-137. ISSN 1213-9394.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001251541&local_base=ANL
Časopis je možné vypůjčit v mnoha knihovnách v ČR, přikládáme odkaz do Souborného katalogu ČR - https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000085996&local_base=SKC.
Kniha je v originále také částečně volně dostupná k nahlédnutí na Google Knihy - https://www.google.cz/books/edition/Quirk/pskTkT2TDeYC.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.03.2024 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu