Utrpení knížete Sternenhocha
Text dotazu
Dobrý den,
chci se zeptat, zda mi můžete doporučit nějakou literaturu, která se zabývá groteskním romanetem Utrpení knížete Sternenhocha od Ladislava Klímy.
Odpověď
Dobrý den,
sekundární literaturu k románu Ladislava Klímy „Utrpení knížete Sternenhocha“ nabízí např. databáze Ústavu pro českou literaturu AV ČR:
·         http://isis.ucl.cas.cz/index.jsp?form=biblio
Mimo jiné zde můžete nalézt následující recenze a studie:
·         Hloubková sondáž charakteru jednoho pozoruhodného "podivína" : Kdo byl Ladislav Klíma a jaký vlastně byl? / Vybral a sestavil Svatopluk Horečka
In: Kurýr Odeonu, s. 15. - 1970
dok, bio (cze-česky)
[Úryvky z dokumentárních materiálů; k připravovanému vydání romaneta Utrpení knížete Sternenhocha a Spisů L. K.]
-> Utrpení knížete Sternenhocha [próza] / Ladislav Klíma ; Praha : Odeon. - (Spisy Ladislava Klímy)
-> Ladislav Klíma
·         Ladislav Klíma, Utrpení knížete Sternenhocha. Podepsáno -ir-.
In: Generace. - Roč. 1, č. 10 (13.11.). - 1990. - S.12
-> Utrpení knížete Sternenhocha. [román] / Ladislav Klíma
[Recenze.]
·         DOČKAL, Miroslav
Klíma pro Klímu. / Miroslav Dočkal
In: Studentské listy. - Roč. 1, č. 16 (10.9.), příl. lit.příl.Slova, č.4. - 1990. - S.4
-> Utrpení knížete Sternenhocha. [román] / Ladislav Klíma
[Rozbor díla.]
·         NEZVAL, Martin
Teritorium imaginace. / Martin Nezval
In: Mladá fronta. - Roč. 46, č. 179 (3.8.). - 1990. - S.4
-> Utrpení knížete Sternenhocha. / Ladislav Klíma
[Recenze.]
·         PAUZA, Miroslav
Ladislav Klíma: marné kličkování. / Miroslav Pauza
In: Nové knihy. - Č. 46 (14.11.). - 1990. - S.1 a 3
-> Utrpení knížete Sternenhocha. / Ladislav Klíma
[Recenze.]
·         PAUZA, Miroslav
Utrpení knížete Ladislava Klímy. / Miroslav Pauza
In: Utrpení knížete Sternenhocha. - Praha 1990. - S.7-13.
-> Utrpení knížete Sternenhocha. : Groteskní romanetto. [próza] / Ladislav Klíma. - Praha, Paseka 1990. - 207 s.
[Doslov.]
IČZ=B90721
·         BOROVIČKA, Michael
Klímovo groteskní romaneto. / Michael Borovička
In: Práce. - Roč. 47, č. 28 (2.2.), příl. č.5. - 1991. - S.4
·         KOSATÍK, Pavel
Jak blázen pomalu přichází o rozum. / Pavel Kosatík
In: Ikarie. - Č. 2 (únor). - 1991. - S.62
-> Utrpení knížete Sternenhocha. [román] / Ladislav Klíma. - Paseka 1990
[Recenze.]
·         VŠETIČKA, František
Groteskní romaneto Ladislava Klímy / František Všetička
In: Česká literatura. - Roč. 45, č. 3, s. 248-257. - 1997
stu, rod (cze-česky)
[Studie.]
-> Utrpení knížete Sternenhocha [novela] / Ladislav Klíma. - Praha : R. Škeřík, 1928
IČZ=7678
·         ČECHOVÁ, Kateřina
Královský gambit Ladislava Klímy / Kateřina Čechová
In: Tvar. - Roč. 9, č. 3 (5. 2.), s. 12. - 1998
ese (cze-česky)
[Esej o románu L. K. Utrpení knížete Sternenhocha.]
-> Utrpení knížete Sternenhocha [román] / Ladislav Klíma
·         TRISKA, Jindra
Filozofie Nietzscheho a Schopenhauera v Utrpení knížete Sternenhocha od Ladislava Klímy / Jindra Triska
In: Dokořán. - Roč. 2, č. 5 (březen), s. 30-32. - 1998
stu (cze-česky)
[Zkrácené znění příspěvku předneseného na III. literární laboratoři, s tématem Neznámí (tvůrci) - neznámé (texty).]
-> Utrpení knížete Sternenhocha [román] / Ladislav Klíma
-> III. literární laboratoř: Neznámí (tvůrci) - neznámé (texty), 29.01.1998 - 30.01.1998
-> Friedrich Nietzsche ; Arthur Schopenhauer
Další doporučená literatura k tématu:
·         OPELÍK, Jiří, ed. et al. Lexikon české literatury: osobnosti, díla, instituce. 1. vyd. Praha: Academia, 1985-2008. 7 sv. ISBN 80-200-0345-2.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2013 14:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu