ústupové cesty německé armády
Text dotazu
Dobrý den, tímto bych se chtěl zeptat na možné ústupové cesty Němců (popřípadě závěrečná střetnutí nebo německé pozice) v okolí Habrů. Převážně Tis, Kněž, Bačkov, Olešná, Skuhrov. Předem děkuji za odpověd
Odpověď
Dobrý den,
nějaké informace k tématu by bylo možné najít v následujících knihách:
Habry : dějiny města 1101 - 2001 / Karel Růžička, Pavel Novák. -- Habry : Město Habry, 2001. -- 191 s.
Konec 2. světové války na Havlíčkobrodsku / Michal Kamp. -- Havlíčkův Brod : Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, 2017. -- 299 s.
Květnové povstání ve východních Čechách 1945 / Jiří Frajdl. -- 1. vyd. -- Hradec Králové : Kruh, 1975. -- 280 s.-
Havlíčkobrodsko v národním odboji 1914-1918, 1938-1945 : sborník. -- Havlíčkův Brod : Místní národní výbor, 1946. -- 283 s.
Použité zdroje
https://tritius.kkvysociny.cz/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Havlíčkův Brod
Knihovna
Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod
Datum zadání dotazu
27.07.2020 15:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu