Ústupové cesty Němců
Text dotazu
Dobrý den, byla by někde k sehnání podrobná mapa ustopových cest německých vojsk na konci války? Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Mapy bojů i ústupových os na území českých zemí obsahují díla historika T. Jakla:
-JAKL, Tomáš. Květen 1945 v českých zemích =: May 1945 in the Czech lands : pozemní operace vojsk Osy a Spojenců. Praha: Miroslav Bílý, 2004. ISBN 80-86524-07-8.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001032447&local_base=SKC
-JAKL, Tomáš, Vojenský historický ústav a Vojenský ústřední archiv. Boj za svobodu 1938-1945: obrazová kronika. Praha: Ministerstvo obrany České republiky - Agentura vojenských informací a služeb, 2005. ISBN 80-7278-309-2.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003362537&local_base=SKC
-JAKL, Tomáš a Marek JUNEK. České národní povstání 1945: katalog k výstavě konané na Staroměstské radnici v květnu roku 2010 = The 1945 Czech National Uprising : a catalogue of an exhibition held at the Old Town Hall in May 2010. Praha: Národní muzeum], c2010. ISBN 978-80-7036-284-6.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004268258&local_base=SKC
Mapy obsahuje rovněž disertační práce jmenovaného historika, která je dostupná online:
-JAKL, Tomáš. Vytěsněná apokalypsa - česká reflexe ústupu německé skupiny armád Střed. 2019. Dizertační práce. Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, Ústav českých dějin.
http://hdl.handle.net/20.500.11956/108376
Můžeme Vám ještě doporučit zkusit kontaktovat Knihovnu Vojenského historického ústavu (https://www.vhu.cz/knihovna/), jejíž fond se kromě jiného zaměřuje na vojensko-historickou literaturu a možná Vám budou umět poradit ještě jiné relevantní zdroje.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.06.2023 12:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu