ustanovení o lovu
Text dotazu
Ustanovení o lovu pro Čechy kde se říká,že lov je kratochvílí šlechty bylo vydáno 1641, 1642 nebo 1643?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
zmínku o ustanovení o lovu pro Čechy jsme nalezli pouze na webových stránkách Českomoravské myslivecké jednoty (http://www.cmmj.cz/historie/historieLovu.asp), kde se konkrétně píše: "Císař Ferdinand III. (1637-1657) vydává roku 1641 ustanovení o lovu pro Čechy, ve kterém se uvádí, že myslivost je kratochvílí šlechtickou, poddaní jsou při lovech povinni robotami. Znamená to utužení robotných povinností poddaných, znamená to však také rozmach pytláctví (ze msty, pro obživu, z lovecké vášně)."
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2007 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu