US Army; 1936
Text dotazu
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, za-li by bylo možné dohledat, kolik měla armáda USA mužů v aktivní službě a kolik jako zálohy k roku 1936?
Odpověď
Dobrý den,
armáda USA dle tamější obvyklé praxe vykazovala data nikoliv za kalendářní, ale fiskální roky. Zjištěné údaje proto platí k 30. červnu 1930.
Pravidelná armáda (Regular Army) včetně Filipínských skautů: důstojníci: 12 118, mužstvo: 153 212
Národní garda (National Guard): důstojníci: 13 523, mužstvo 175 552
Organizované zálohy (Organized Reserves): důstojníci: 115 169 (z nich aktivních 95 619), mužstvo 3 897.
Zdroj dat:
Report of the Secretary of War to the President 1936. Washington: Government Printing Office, 1936. Dostupné také z: https://hdl.handle.net/2027/uc1.31158006872567, s. 2-6.
Na uvedeném odkazu lze najít zprávy i pro další roky.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.05.2018 20:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu