úřednictvo
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. Hledám literaturu v anglickém jazyce, která by se týkala historie úředníků a úřednictva, nejlépe městských, v 1. pol. 20. století, zeměpismě vymezeno státy bývalého Rakouska - Uherska a západní Evropa. Práce německých autorů jsem našla, avšak s anglicky píšícími jsem neuspěla vůbec.
Odpověď
Dobry den, literatury, ktera by pojednavala o historii uredniku ci urednictva v 1 pol. 20. stol, a ktera by byly napsana v anglickem jazyce, skutecne mnoho neni. Z informacnich zdroju dostupnych v Narodni knihovne Ceske republiky (viz. Přehled bází NK CR http://sigma.nkp.cz/F, JIB www.jib.cz, OCLC) jsme nalezli publikace:
Austria-Hungary and Great Britain 1908-1914 : with an introductory chapter on the diplomatic relations between Austria and England up to 1908 / Alfred Francis Pribram ; translated by Ian F.D. Morrow. -- London : Geoffrey Cumberlege, 1951. -- 328 s. ; 21 cm. Obsahuje bibliografii
The Hapsburg monarchy : 1867-1914 / Arthur J. May. -- 1st ed.. -- New York : Norton, 1968. -- viii, 532 s. ; 18 cm Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
The peoples of Austria-Hungary. I. Hungary. Great Britain. 1919 English Book 1 p. l., 144 (i. e. 140) p. 23 cm. [London] Naval Staff, Intelligence Dept.,
The cancellations of Hungarian post offices on the first five issues of Austrian stamps, 1850-67, during the Austrian administration / G S Ryan 1980 English Book xxi, 641 p. : ill. ; 26 cm. London : Royal Philatelic Society, ; ISBN: 0900631090
Railway conditions and administration : the United States, Texas, Great Britain and Ireland, France, Germany, Austria-Hungary, and Japan / Joseph Draper Sayers 1906 English Book 14 p. ; 23 cm. [S.l. : s.n.,
Imperial Liberal Centralists and the Hungarian ruling class : the impact of Franz Joseph's administration on Hungary, 1849-1853 / Peter I Hidas 1974 English Book : Thesis/dissertation/manuscript : Microform Archival Material xxi, 233 leaves : map ; 28 cm.
Vyhledavani v databazich se provadi prostrednictvim zvolenych klicovych slov (v nasem pripade jsem zvolili terminy: statni sprava, urednici zemsti, urednici spravni, Rakousko-Uhersko, monarchie, administration, clerical work, clerk official Austria Hungary). Do vyberoveho prehledu jsme se snazili uvest dokumenty obsahujici bibliografii. Pri studiu je bezne, ze se seznam studijni literatury rozsiruje na zaklade udaju uvedenych v bibliografii.
Vase teme je opravdu velice specificke a jeho zpracovani je casove narocnejsi. Narodni knihovna zpracovava soupis literatury na dane tema z ceskych i zahranicnich zdroju podle pozadavku uzivatele. Jedna se o sluzbu placenou a vice informaci ziskate na internetovych strankach http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_reserse.htm .
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.02.2008 13:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu