určení matriky
Text dotazu
Prosím o udání, kam před rokem 1898 spadala obec Mikuleč, pod jaký SOA a jakou farnost. Děkuji .
Odpověď
Dobrý den,
dle dokumentu "Sbírka matrik Východočeského kraje 1587 - 1949" Státního oblastního archivu v Zámrsku vznikl farní úřad Mikuleč v roce 1861. Již předtím, tedy od roku 1786/1787, má  tato obec samostatné matriky. Před vznikem samostatné farnosti spadala tato oblast pod faru Karle. V soupisu viz strana 885 (a dále) a strana 1266 (a dále). http://vychodoceskearchivy.cz/zamrsk/files/2017/12/8700_Sb%C3%ADrka-matrik-V%C3%BDchodo%C4%8Desk%C3%A9ho-kraje-1587-1949_NAD_190-stav-2017-12-18.pdf
Všechny matriky pro tuto oblast až do počátku 20. století již byly digitalizovány a jsou dostupné prostřednictvím prolinků právě přes uvedený soupis.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.04.2018 21:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu