Úprkova ul.
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych vědět, jak se v minulosti jmenovala Úprkova ul. v Hradci Králové (Malšovicích)? Mám záznamy o Názvech HLAVNÍ či MASARYKOVA TŘÍDA. A v kterých letech došlo k přejmenování?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Úprkova ulice se od roku 1933 jmenovala Masarykova a Tyršova, od roku 1940 Viktoria Str., a od roku 1942 Úprkova.
Použité zdroje
DEJMEK, Bohumír. Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 1993, s. 114.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
03.02.2016 19:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu