úplný seznam lékařských časopisů vydávaných v ČR
Text dotazu
Prosím, jak získám úplný seznam lékařských časopisů vydávaných v ČR (včetně názvu jejich vydavatelů)? Národní lékařská knihovna mne odkázala na vaši instituci, neboť sama eviduje pouze časopisy, které odebírá (nedostává povinný výtisk), tedy neeviduje všechny. Velmi děkuji
Odpověď
Dobrý den,
k určitému výsledku se lze dopracovat, ale záznamy nejsou systematicky uspořádané tak, aby ihned vypadl jednoznačný výsledek.
Tedy v bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/F/) zvolte Dílčí báze a poté Seriály (periodika) domácí provenience. Zde pak vyhledávání z různých polí.
To umožňuje zvolit položku Poslední dostupný rok. Když zadáte 2006, měly by se zobrazit všechny časopisy, které vycházejí letos. Vzhledem k určitému skluzu katalogizace a vydávání je možná dobré zkusit i 2005.
Podstatná je volba klíčového slova/předmětového hesla. Nejúplnější výsledek mi vyšel takto:
Všechna pole: lékař?
Poslední dostupný rok: 2006
Většina titulů je pod předm. heslem lékařství, nicméně na lékař? (? znamená libovolné znaky) se zobrazilo o něco víc relevantních titulů (cca 155, vedle 115 na lékařství).
Seznam asi bude třeba projít.
V záznamu jednotlivých periodik máte podrobné údaje. Záznamy lze i stáhnout, uložit, popř. vytisknout.
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.02.2008 09:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu