Univerzitní teze
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych věděla, co je to tzv. univerzitní teze, k čemu sloužila a zda je
používána i dnes.
Odpověď
Dobry den,
vyklad pojmu univerzitni teze naleznete v databazi   KTD - Ceska
terminologicka databaze knihovnictvi a informacni vedy
(http://sigma.nkp.cz/cze/ktd) nebo na strance http://vydavatelstvi.vscht.cz/knihy/uid_es-005/hesla/univerzitnI_teze.html.
Heslo o univerzitnich tezich dale doporucuje nasledujici literaturu:
* FECHTNEROVA, Anna. Katalog grafickych listu univerzitnich tezi ulozenych ve Statni knihovne CSR v Praze. Dil I, Teze 1-156. Praha : Statni knihovna CSR, 1984. s. II-III.
* BOHATCOVA, Mirjam a kol. Ceska kniha v promenach staleti. Praha :
Panorama, 1990. s. 305. ISBN 80-7038-131-0.
* WINTER, Zikmund. O zivote na vysokych skolach prazskych knihy dvoje :
kulturni obraz XV. a XVI. stoleti. Praha : Kral. ces. spol. nauk, 1899. s.
404-433.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.05.2008 12:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu