Co znamená zkratka ÚNDK?
Text dotazu
Prosím o zprávu, co znamenalo ÚNDK, vydalo pohlednici Plzně v r. 1946. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
prohledali jsme několik databází a stránek zaměřených na zkratky nebo všeobecně názvy personálních a korporativních autorit, ale bohužel jsme pod touto zkratkou nenalezli žádný výsledek.
Nejblíže je této zkratce Ústřední dělnické nakladatelství a knihkupectví (užívá se však zkratka ÚDKN očividně kvůli obměnám v názvu), avšak ani to by nebylo zcela přesné a na pohlednici by muselo dojít k tiskařské chybě. Nemuselo se však jednat vůbec o takovou instituci, nýbrž o jinou podnikatelskou osobu a o to těžší může dohledání být.
Můžete ještě vyzkoušet, zda by Vám neporadili v Památníku národního písemnictví nebo ve Státním oblastním archivu v Plzni, a také archivu města Plzně.
Použité zdroje
NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR. AUT: databáze národních autorit ČR. Online. Dostupné z: https://www.nkp.cz/[…]/ceske-clanky-anl [cit. 2024-09-13].
Slovník českých nakladatelství 1849-1949. Online. Dostupné z: https://www.slovnik-nakladatelstvi.cz/o-slovniku/. [cit. 2024-09-13].
DATABÁZE KNIH. Nakladatelství, značky. Online. Dostupné z: https://www.databazeknih.cz/nakladatelstvi. [cit. 2024-09-13].
PAMÁTNÍK NÁRODNÍHO PÍSEMNICTVÍ. Knihovna památníku národního písemnictví. Online. Dostupné z: https://arl.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/[…]/. [cit. 2024-09-13].
PAMÁTNÍK NÁRODNÍHO PÍSEMNICTVÍ. Online. © 2024. Dostupné z: https://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/. [cit. 2024-09-13].
STÁTNÍ OBLASTNÍ ARCHIV V PLZNI. Online. © 2024. Dostupné z: https://www.soaplzen.cz/. [cit. 2024-09-13].
ARCHIV MĚSTA PLZNĚ. Online. © 2024. Dostupné z: https://amp.plzen.eu/. [cit. 2024-09-13].
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.09.2024 19:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu