Umírání a smrt
Text dotazu
Dobrý den, hledám nějaké další publikace k tématu umírání a smrt, již jsem si našla Kübler-Ross O smrti a umírání, hovory s umírajícími, o dětech a smrti, odpovědi na otázky o smrti a umírání, světlo na konci tunelu. Od Haškovcové Thanatologie. Od Špatenkové o posledních věcech člověka, poradenství pro pozůstalé a od Svatošové víme si rady s duchovními potřebami nemocných?. Předem mnohokrát děkuji za Vaši odpověď. Hezký den.
Odpověď
Dobrý den,
knihy k tématu umírání a smrt lze hledat ve volně přístupném elektronickém katalogu Národní knihovny ČR na www.nkp.cz,  katalogy a databáze, báze NKC - knihy. Vybírat lze podle klíčových slov (předmětových hesel). Knihy umírání a  smrt rozebírají z různých hledisek (psychologie, náboženství, lékařství) a Vy sama nejlépe poznáte, které by Vás zajímaly.
Na ukázku posíláme několik titulů. Záznamy jsou v podrobném formátu s předmětovými hesly, která byste mohla využít, až budete vyhledávat další literaturu:
Hlavni zahlavi       Halifax, Joan
Nazev                Byti v umirani : rozvijeni soucitu a prekonavani strachu v pritomnosti smrti / Joan Halifaxova ; s predmluvou Iry Byockove ; prelozil Jan Honzik
Vydani               Prvni vydani v ceskem jazyce
Nakladatel           Praha : Maitrea, 2015
Popis (rozsah)       240 stran ; 21 cm
ISBN                 978-80-7500-118-4 (brozovano)
Poznamka             Prelozeno z anglictiny
Poznamka             Obsahuje bibliograficke odkazy
Predmet. heslo       umirajici -- buddhisticke pojeti
Predmet. heslo       smrt -- buddhisticke pojeti
Predmet. heslo       strach ze smrti
Predmet. heslo       soucit -- buddhisticke pojeti
Predmet. heslo       sebepoznani -- buddhisticke pojeti
Predmet. heslo       smysl zivota -- buddhisticke pojeti
Predmet. heslo       paliativni pece
Predmet. heslo       buddhisticka meditace
Forma, zanr          popularne-naucne publikace
Hlavni zahlavi       Hermanova, Daria, 1976-
Nazev                Co bychom meli vedet, nez odejdeme / Daria Hermanova
Nakladatel           [Cercany] : [Daria Hermanova], 2015
ISBN                 978-80-260-7669-8 (brozovano)
Poznamka             Obsahuje bibliografii
Predmet. heslo       umirajici
Predmet. heslo       umirani
Predmet. heslo       smrt
Predmet. heslo       strach ze smrti
Hlavni zahlavi       Kung, Hans, 1928-
Nazev                Dobra smrt? / Hans Kung ; [z nemeckeho originalu ... prelozila Helena Medkova]
Vydani               Vyd. 1.
Nakl. udaje          Praha : Vysehrad, 2015
ISBN                 978-80-7429-549-2 (vaz.) : Kc 248,00
Edice                Teologie
Poznamka             Obsahuje bibliograficke odkazy
Predmet. heslo       smrt
Predmet. heslo       umirani
Predmet. heslo       eutanazie
Predmet. heslo       lidska dustojnost
Predmet. heslo       rozhodovani
Predmet. heslo       svobodna vule
Predmet. heslo       lekarska etika
Predmet. heslo       moralni teologie -- 20.-21. stoleti
Predmet. heslo       katolicti teologove -- Svycarsko -- 20.-21. stoleti
Predmet. heslo       nazory a postoje -- 20.-21. stoleti
Chronolog. udaj      20.-21. stoleti
Hlavni zahlavi       Spinkova, Martina, 1959-
Nazev                Jak byt nablizku : provazeni poslednimi tydny a dny zivota / volne podle textu Daniely Tausch-Flammer zpracovala Martina Spinkova ; preklad Aranka Gartnerova
Vydani               4. vydani
Nakladatel           [Praha] : Cesta domu, [2015]
ISBN                 978-80-905809-9-2 (brozovano)
Predmet. heslo       pomahajici chovani
Predmet. heslo       interpersonalni vztahy
Obor
Psychologie
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.11.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu