ulice Václava Košaře v Ostravě
Text dotazu
Dobrý den, pro svou dceru zjišťuji, po kom byla pojmenována ulice v Ostravě, městská část Dubina - ulice Václava Košaře. Nikde jsme nenašla, kdo Václav Košař byl. Děkuji za pomoc a odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
ulice může být pojmenována podle Ing. Václava Košaře, CSc. (1928 - 1980 v Ostravě). Publikoval v oboru hutnictví. Jiný autoritní záznam se bohužel ve zdrojích dostupných Národní knihovně ČR neobjevuje.
V periodiku Jižní listy (http://www.ovajih.cz/cs/o-jihu/jizni-listy ), vydávaném Úřadem městského obvodu Ostrava-Jih, se v roce 2012 objevuje seriál "Víte, kde bydlíte?" O ulici Václava Košaře zde ještě nebylo pojednáno, ale můžete se s tímto dotazem obrátit na redakci časopisu. Dále je možné obrátit se na Knihovnu města Ostravy nebo Moravskoslezskou vědeckou knihovnu v Ostravě, zda u nich tento název ulice nelze dohledat ve fondu regionální literatury. Obě knihovny jsou také zapojeny do služby Ptejte se knihovny.
Zdroj:
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000017510&local_base=AUT
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2012 09:56
Anonym píše:
Sobota 18.09.2021 09:03
Hezký den, pokud by jste chtěla vědět více, můžete se na mne obrátit. Václav Košař byl můj dědeček.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu