Ulice V Javoříčku
Text dotazu
Dobrý den, prosím o radu, podle čeho nebo koho vznikl název ulice V Javoříčku, Praha 5 154 OO ( dříve se prý se tato ulice jmenovala Javorová a patřila do obce Nový Slivenec pak nastala změna, protože zde vzniklo sídliště Barrandov a ulice se přejmenovala na V Javoříčku a patří pod Hlubočepy-154 00 )
Odpověď
Dobrý den,
v knize Pražský uličník je uvedena pouze velmi stručná informace k ulici V Javoříčku. Můžete se zde dočíst, že ulice je pojmenovaná podle charakteru výsadby, tedy podle stromu javoru.  Dříve byla ulice pojmenovaná Javorová, tedy význam pojmenování ulice zůstává stejný, pouze jiné pojmenování. Ulice byla přejmenovaná v roce 1977 po připojení Slivence k Praze v roce 1974.
Použitá literatura:
Lašťovka, Marek a kol. Pražský uličník: encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. 1. vyd. Praha: Libri, 1997-2012. 3 sv. ISBN 80-85983-23-0.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.12.2013 13:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu