ulice v Hradci Králové
Text dotazu
Zajímalo by mne, která ulice v Hedci Králové se jmenovala za 1. republiky Žerotínova a kdy došlo k jejímu přejmenování
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
názvy ulic v Hradci Králové mapuje kniha Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic.
Žerotínova ulice je nyní ulice Nezvalova. Žerotínova byla asi od roku 1903, 1916 byla na krátký čas Konráda z Hötzendorfu, v roce 1918 opět Žerotínova, 1939 Žerotín Strasse, 1945 Žerotínova a od roku 1961 Nezvalova.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.04.2014 15:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu