Ulice Šumavského v Praze
Text dotazu
Dobrý den, po kom je pojmenována ulice Šumavského v Praze?
Odpověď
Dobrý den, ulice Šumavského v Praze Modřany nese jméno českého spisovatele, novináře, redaktora a překladatele Václava Beneše Šumavského (*16.2.1850 v Plzni,
+26.4.1934 v Poděbradech). V.Beneš Šumavský je autorem řady románů a
+povídek
(V mraku a světle, Z komedie života, Z mojí galerie obrázků, Stříbrná lvice aj.). K úspěšným dílům autora patří kniha vzpomínek: To se nezapomíná. Z periodik redigoval Čecha, Obrazy života, Moravskou orlici, Hlas národa a Národní politiku. Ke konci života překládal knihy z angličtiny, francouzštiny, němčiny, polštiny a ruštiny. Ulice po něm byla nazvána v roce 1968, kdy došlo k připojení Modřan k Praze.
Použitá literatura:
* Pražský uličník : encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. díl 2: O-Ž. 1. vyd. Praha : Libri, 1998. ISBN 80-85983-25-7 (díl 2 : váz.)
* Lexikon české literatury : osobnosti, díla, instituce. díl 1. A-G. 1. vyd. Praha : Academia, 1985.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 14:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu