Ulice Pavelkova, Olomouc-Bystrovany - kdo je J. V. Pavelka?
Text dotazu
Chtěl bych vědět po kom se jmenuje ulice Pavelkova v Olomouci Bystrovanech
Odpověď
"Jan Věnceslav Pavelka (1856-1931), vysokoškolsky vzdělaný zemědělský odborník, rodák ze Senice na Hané, zasvětil život propagaci rolnické svépomoci zejména v mlékárenství. Byl zakladatelem družstevních mlékáren, dal však příklad také v zakládání chovatelských spolků a apod. V Senici m od  roku 1936 pamětní desku."
Použité zdroje
TICHÁK, M. Lexikon olomouckých ulic. 1. vyd. V Olomouci: Burian a Tichák, 2009. 177 s., 13 s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-87274-02-6.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
25.07.2023 10:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu