ulice Na Kocourkach, Praha 6
Text dotazu
Dobry den. Dovoluji se dotazat, zda nemate vice informaci o teto ulici/oblasti nedaleko Stresovicke nemocnice. Diky moc a preji hezky den.
Odpověď
Dobrý den, stručné zmínky o této ulici jsme nalezli pouze ve dvou publikacích, jsou téměř shodného znění: ulice Na Kocourkách je jednou z nejstarších střešovických ulic, ale pojmenována dnešním názvem až r. 1957. V místě bývala vinice zvaná Kocourky.
Použité zdroje:
Pražský uličník: encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. Díl 1., A-N. Praha: Nakladatelství Libri, 1997. ISBN 80-85983-24-9. Str. 498.
Ulicemi města Prahy od 14. století do dneška. Praha: Orbis, 1958. str. 224.
Podrobnější informace by Vám mohla patrně poskytnout Městská knihovna v Praze, kde se nachází studovna pragensií, http://www.mlp.cz/infomarpra.php .
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.11.2007 18:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu