ulice Ciolkovského Praha 6
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, po kom je pojmenovaná ulice Ciolkovského v Praze 6 na sídlišti Dědina. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
název ulice Ciolkovského vznikl podle této osoby:
Konstantin Eduardovič Ciolkovskij (1857-1935). Sovětský matematik a vynálezce v oboru aerodynamiky, raketodynamiky a konstrukce letadel. Název se používá od vzniku ulice v roce 1978.
Zdroj:
* LAŠTOVKA, Marek; LEDVINKA, Václav a kol. Pražský uličník : Encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. 1. Díl (A-N). 1. vyd. Praha : Libri, 1997. ISBN 80-85983-24-9.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.02.2015 08:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu