události 2. světové války
Text dotazu
Prosím o datumy následujících událostí: atentát na
Adolfa Hitlera ve Vlčím doupěti,
vylodění Spojenců v Normandii,vyhlášení stanného práva po příjezdu Reinharda
Heydricha do Prahy,první poprava ve vyhlazovacím táboře v Chelmnu nad
Nerrem,
zřízení Protektorátu Čechy a Morava. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
uvádíme Vám data událostí, které jste uvedla ve Vašem dotazu:
* Atentát na Adolfa Hitlera ve Vlčím doupěti - 20.července 1944
* Vylodění Spojenců v Normandii - 6. června 1944
* Vyhlášení stanného práva po nástupu Heydricha do Prahy - 28. září 1941 (stanné právo vyhlášeno v 6 okresech)
* Zřízení protektorátu Čechy a Morava - 15. března 1939
* První poprava ve vyhlazovacím táboře v Chelmnu nad Nerrem - pravděpodobně první poprava byla uskutečněna 8.12.1941, datum je uváděno také jako počátek tohoto tábora, více informací viz uvedené online odkazy
Pokud byste  měla zájem o konkrétnější informace o jednotlivých událostech, můžete je dohledat v každé učebnici dějepisu či encyklopedii 2. světové války (hůře vyhledatelné budou pravděpodobně informace o vyhlazovacím táboře, ovšem podrobné učebnice či knihy o vyhlazovacích táborech, zločinech nacistů, apod. by je mohly obsahovat).
Článek o vyhlazovacím táboře Chelmn nad Nerrem:
http://en.wikipedia.org/wiki/Che%C5%82mno_extermination_camp
Použitá literatura:
* SOMMERVILLE, Donald. Encyklopedie druhé světové války. Praha: Naše vojsko, 2007. 319 s. Historie a vojenství. ISBN 978-80-206-1077-5.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.03.2012 15:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu