učebnice literatury, hodnocení
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych vás požádat o poskytnutí informací o tom, které konkrétní články, recenze se zabývají hodnocením či porovnáním současných čítanek literatury a učebnic českého jazyka pro 7. ročník ZŠ. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
výběrové články a recenze jsou k dohledání v katalogu Článků v českých novinách, časopisech a sbornících (ANL):
http://sigma.nkp.cz/F/5P5R7T4YNESBGI7SPT7PLUS1Y5N86LI4AQK4SQRBULSTGVF4B4-01799?func=file&file_name=find-a&local_base=ANL ( U některých bibliografických záznamů je uvedena internetová adresa, na které je zveřejněn plný text článku. )
Jako příklad uvádíme například články a recenze:
HUBÁČEK, Jaroslav. Český jazyk, literatura a komunikace. Nové knihy. roč. 40, č. 6 (20000209), s. 14. ISSN 0322-922X.
HOLASOVÁ, Táňa. Anketa k užívaným učebnicím českého jazyka a literatury na 2.stupni základních škol. Český jazyk a literatura. roč. 53, č. 5 (2002/2003), s. 209-211
ŠAFÁŘÍKOVÁ, Dagmar. Nad novými učebnicemi literatury. Čtenář. roč. 48, č. 9 (1996), s. 331-332. ISSN 0011-2321.
LEDERBUCHOVÁ, Ladislava. K čítankám na 2.stupni základní školy. Český jazyk a literatura. Roč. 54, č. 2 (2003/2004), s. 53-56.
SKOPAL, Pavel J. Brandýský sborník o učebních textech - a nejen o nich. Češtinář roč. 8, č. 2 (1997/98), s. 58-61.ISSN 1211-6874.
DOBIÁŠ, Dalibor. Učebnice literatury z nakladatelství Atlantis je místy povrchní. Lidové noviny. Praha. roč. 11, č. 184 (19980808), s. 12. ISSN 0862-5921.
VALÁŠEK, Martin. Učebnice literatury z Českého spisovatele. Souvislosti. roč. 8, č. 3/4 (1997), s. 452-455. ISSN 0862-6928.
Dále je zde několik recenzí na knihy: Kouzelné zrcadlo literatury (I.,II.) od Jaroslava Blažkeho aj.
Články a recenze k tématu by mohlo obsahovat periodikum: Český jazyk a literatura. Praha: Fortuna, (1963 - ). ISSN 0009-0786 . Novější svazky tohoto periodika si můžete zapůjčit ve Studovně periodik NK.
Některé informace byste mohla nalézt i v Učitelských novinách:
http://www.ucitelskenoviny.cz/ či na internetové stránce Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR:
http://www.msmt.cz/vzdelavani/ucebni-dokumenty .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2007 11:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu