Učebnice jazyka Jiddiš (yiddish)
Text dotazu
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda existuje nějaká česká učebnice jazyka jiddiš, jaké jsou její bibliografické ůdaje (autor, nakladatekství, isbn) a jestli se dá eventuelně půjčit.
Odpověď
Dobrý den, podařilo se nám najít několik učebnic jazyka jidiš:
Groh, A.: Jiddisch : Wort für Wort. Bielefeld : Riese Know-How Verlag Peter Rump, 2000. ISBN 3-89416-248-1 (k vypůjčení v Knihovně Židovského muzea v Praze - http://jewishmuseum.cz/cz/czlibrary.php)
Birnbaum, S. A.: Die jiddische Sprache : Ein kurzer Überblick und Texte aus 8 Jahrhunderten. Hamburg : H. Buske, 1974 (k prezenčnímu studiu ve Studovně vědeckých pracovníků Národní knihovny -
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_stud_ved_prac.htm)
Allerhand, J.: Jiddisch : ein Lehr- und Lesebuch. Wien : Mandelbaum, 2001. ISBN 3-85476-055-8 (k vypůjčení v Knihovně Židovského muzea v Praze a v Krajské vědecké knihovně v Liberci - http://www.kvkli.cz/cz/index.php)
Wainappel, L. - Pludermacher, L.: Ich lern jidiš : Lenr- und leienbuch. Pariz : Aufsnai, 1947 (k absenčnímu zapůjčení v Národní knihovně).
Množství dalších příruček týkajících se jidiš najdete v elektronickém katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) a v Souborném katalogu České republiky (http://sigma.nkp.cz/cze/skc). Stačí, když do vyhledávacího pole zadáte předmětové heslo "jidiš". Jedná se většinou o knihy v němčině a angličtině.
Zdroje:
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc
http://sigma.nkp.cz/cze/skc
http://aleph.jewishmuseum.cz/F?RN=967632124.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.06.2009 11:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu