Učebnice hindštiny
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se prosím zeptat, zda-li jsou k sehnání v nějaké naší české knihovně, popř. v obchodě, učebnice hindštiny, pokud možno v kombinaci s češtinou, nebo alespoň hindština/angličtina.
Velice Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Odpověď
Dobrý den,
zasíláme Vám seznam knihoven, které mají učebnice hindštiny ve svém fondu. Pokud budete potřebovat vysvětlit princip meziknihovní výpůjční služby, tak se ozvěte. Každopádně starších vydání je více, podívejte se do Souborného katalogu knihoven ČR. Nového toho moc není, viz. text níže. Pokud Vám nevadí angličtina, podívejte se na Amazon a učebnici si kupte. Zasíláme též seznam antikvariátů, kde by aktuálně měly mít hindštinu (stará vydání, ale zjevně se stále podle nich stále vyučuje, protože nákup je hojný). Na Vašem místě bychom si učebnici koupili v antikvariátu, neboť předpokládáme, že se hindštině budete věnovat dlouhodobě.
MILTNER, Vladimír, ed. a VACEK, Jaroslav, ed. Hindī Astādhyāyī, or, Hindi Vade-mecum. 1st ed. In Prague: Karolinum, 2000. 89 s. Studia Orientalia Pragensia, 21. ISBN 80-246-0085-4.  - anglicko-hindská učebnice
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-1078.160
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 31B25151-21
MILTNER, Vladimír. Old Hindi Reader. 1st ed. Prague: Karolinum, 1998. 107 s. ISBN 80-7184-183-8.
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA007 [KNAV Praha] -- sign. F 128010
ABB030 [AV ČR - Orientální ústav Praha] -- sign. II 48815
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-1045.539
CBD005 [JU - Teologická fakulta České Budějovice]
KLG001 [Středočeská vědecká knihovna Kladno] -- sign. J 174424
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 1-103.782
ULG001 [Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem] -- sign. N130486
BHATIA, Tej K. Colloquial Hindi: the complete course for beginners. London: Routledge, 1996. vi, 343 s. The colloquial series. ISBN 0-415-11087-4. - anglicko-hindská učebnice
ABA001 [NK ČR Praha] -- sign. T 200144
SMÉKAL, Odolen. Aplikovaná mluvnice hindštiny: určeno pro posl. fak. filozof. [Díl] 3., Sloveso (B): Slovesná syntagmatika a idiomatika. 1. vyd. Praha: SPN, 1988. 302 s.
ABA001 [NK ČR Praha] -- sign. SF I 091384, SF I 091385, SF I 091386, SF I 091387
ABA012 [NPMK JAK Praha]
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. PK-N-0025.569/3
CBA001 [JVK České Budějovice]
OSA001 [Moravskoslezská věd.knih. Ostrava] -- sign. 7185 H 3
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 392A8588-3
ULG001 [Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem] -- sign. IN54889/III
SMÉKAL, Odolen. Aplikovaná mluvnice hindštiny: Určeno pro posl. fak. filozof. Díl 2., Sloveso (A): Slovesná morfologie a syntagmatika. 1. vyd. Praha: SPN, 1987. 312 s.
ABA001 [NK ČR Praha] -- sign. SF I 086751, SF I 086752, SF I 086753, SF I 086754, SF I 086755
ABA012 [NPMK JAK Praha]
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. PK-N-0025.569/2
CBA001 [JVK České Budějovice]
OSA001 [Moravskoslezská věd.knih. Ostrava] -- sign. 7185 H 2
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 392A8588-2
ULG001 [Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem] -- sign. IN54889/II
SMÉKAL, Odolen. Aplikovaná mluvnice hindštiny: určeno pro posl. fak. filozof. [Díl] 1, Tabularizace, Tvarosloví, Slovotvorba, Písmo. 1. vyd. Praha: SPN, 1986. 298 s.
ABA001 [NK ČR Praha] -- sign. SF I 083024, SF I 083025, SF I 083026, SF I 083027, SF I 083028
ABA012 [NPMK JAK Praha]
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. PK-N-0025.569/1
CBA001 [JVK České Budějovice]
OSA001 [Moravskoslezská věd.knih. Ostrava] -- sign. 7185 H 1
OSD002 [VŠB - TU Ostrava - Ústřední knih.] -- sign. 210989
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 392A8588-1
ULG001 [Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem] -- sign. IN54889/I
SMÉKAL, Odolen. Hindská konverzace = Hindī conversation =Hindī vārtālāp. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1984. 806 s. Učebnice pro vysoké školy. - konverzace hindsko-anglicko-česká
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA012 [NPMK JAK Praha]
ABA013 [NTK Praha] -- sign. A 30018
ABB030 [AV ČR - Orientální ústav Praha] -- sign. II 49932
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. PK-0098.171
BOD001 [FF MU - Ústřední knihovna. Brno]
CBA001 [JVK České Budějovice]
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 528.712
OSA001 [Moravskoslezská věd.knih. Ostrava] -- sign. G 164.582
OSD001 [Ostravská univerzita - Univ. knih.] -- sign. C15665
OSD002 [VŠB - TU Ostrava - Ústřední knih.] -- sign. 194676
SUG001 [Městská knih. Šumperk]
ULG001 [Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem] -- sign. N44750
SMÉKAL, Odolen. Učme se hindsky = ó áen hindí parhen. 1. vyd. Praha: Academia, 1979, [na tit. listu nespr.] 1977. 117 s. Malé učebnice Nového orientu.
ABA001 [NK ČR Praha] -- sign. SF III 006991, SF III 007276
ABA012 [NPMK JAK Praha]
CBA001 [JVK České Budějovice]
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 504.265
OSD002 [VŠB - TU Ostrava - Ústřední knih.] -- sign. 147076
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 9138260, 1110433, 391A9864
ZLG001 [Krajská knihovna F.Bartoše Zlín]
MACGREGOR, R. S. Outline of hindi grammar: with exercises. Repr. Delhi: Oxford University Press, 1978. 33, 261 s. - mluvnice angicko-hindská
ABA001 [NK ČR Praha] -- sign. T 081732
MCGREGOR, R. S. Outline of Hindi grammar, with exercises. 3rd rev. enl. ed. Oxford: Oxford University Press, 1995. xlii, 294 s. ISBN 978-0-19-870008-1.
ABD001 [FF UK - Knihovna Praha]
SMÉKAL, Odolen. Hindi Reader: Skriptum pro posl. filosof. fak. [Část] A, Texts. 1. vyd. Praha: Univerzita Karlova, 1968. 147, 3, [1] s. - nepochopila jsem, jestli obsahuje i českou část
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA012 [NPMK JAK Praha]
CBA001 [JVK České Budějovice]
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 9213065-2
SMÉKAL, Odolen. Hindi Reader: Skriptum pro posl. filosof. fak. [Část] A, Texts. 1. vyd. Praha: Univerzita Karlova, 1968. 140, 3, [1] s. - nepochopila jsem, jestli obsahuje i českou část
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA012 [NPMK JAK Praha]
CBA001 [JVK České Budějovice]
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 9213065-1
SMÉKAL, Odolen. Hindi vartalap: Skriptum pro posl. filosof. fak. 1. vyd. Praha: Univerzita Karlova, 1968. 190, [1] s. - zřejmě česko-hindsky
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA012 [NPMK JAK Praha]
CBA001 [JVK České Budějovice]
POŘÍZKA, Vincenc. Hindština. Část 1. 1. vyd. Praha: SPN, 1963. 534, [1] s. Vysokoškolské příručky.
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA012 [NPMK JAK Praha]
ABD064 [Centrální katolická knihovna UK Praha]
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-0507.470,1, PK-0035.147,1, PK-0035.147/1
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 388.581/ 1
OPE301 [SZM - knihovna Opava]
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 149713-1
ZLG001 [Krajská knihovna F.Bartoše Zlín] V Souborném katalogu jsou k dispozici i novější exempláře: http://www.caslin.cz/
SMÉKAL, Odolen, ed. Hindština: Učební text pro kursy jazykových škol. 2. část. D[otisk] 1. vyd. Praha: Ústav odb. školství, 1959. 283-438 s. Učební texty Ústavu odborného školství; Sv. 184.'
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA012 [NPMK JAK Praha]
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. II 306.942/ 2
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 923494-2
SMÉKAL, Odolen, ed. Hindština: Učební text pro kursy jazykových škol. 1. část. D[otisk] 1. vyd. Praha: Ústav odb. školství, 1959, [na tit. listě chybně] 1956. 279 s. Učební texty Ústavu odborného školství; Sv. 185.
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA012 [NPMK JAK Praha]
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. II 306.942/ 1
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 923494-1
POŘÍZKA, Vincenc. Krátká mluvnice spisovné hindštiny: [Určeno] pro posl. fil. fak. 1. vyd. Praha: SPN, 1952. 206 s. Učební texty vysokých škol.
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA012 [NPMK JAK Praha]
ABB030 [AV ČR - Orientální ústav Praha] -- sign. III 2929
ABD001 [FF UK - Knihovna Praha]
ABD064 [Centrální katolická knihovna UK Praha]
TOLAR, Jan a PANZ, Adolf. Slovníček hindustánsko-český a česko-hindustánský k učebnici Otakara Pertolda. Praha: Orientální ústav, 1941. 171 s. Jazykové příručky Orientálního ústavu; [Sv.] 3.
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA013 [NTK Praha] -- sign. 40444
ABB030 [AV ČR - Orientální ústav Praha] -- sign. II 23095, II 20460, II 19808, II 10955, II 3088, II 3093
ABD001 [FF UK - Knihovna Praha]
ABD064 [Centrální katolická knihovna UK Praha]
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-0160.905,3
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 8F2425/3, 165475-2
Hindí-Kannada koś. Madras: Hindí Pracár Sabha, 1952. 576 s.
ABD001 [FF UK - Knihovna Praha]
Odkazy na internetu na nákup nové knihy:
https://books.google.cz/books?id=WYyCBQAAQBAJ&lpg=PP1&dq=hind%C5%A1tina&hl=cs&pg=PP1#v=onepage&q=hind%C5%A1tina&f=false - ebook https://books.google.cz/books?id=OYnfBQAAQBAJ&lpg=PP1&dq=hind%C5%A1tina&hl=cs&pg=PP1#v=onepage&q=hind%C5%A1tina&f=false - ebook
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.04.2015 11:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu