učebnice francouzštiny
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych zjistit, jaká je nejstarší vydaná učebnice francouzštiny pro samouky u nás. Našla jsem dokument z roku 1860 Vyučování francouzskému jazyku / sepsal obzvláště pro samouky Jan Vočadlo. Existuje ještě nějaká starší učebnice v češtině?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Kromě Vámi již uváděné učebnice jsme jako česko-francouzskou učebnici pro samouky nalezli tento titul: KUČERA, Josef. Návod k naučení se francouzskému čtení bez pomoci učitele. V Litomyšli: J. Kučera, 1860. 22 s. Starší učebnice ve fondu Národní knihovny ČR již nejsou překládány do českého jazyka, nýbrž do jazyka německého. Pokud Vás tato problematika zajímá, prostudujte si např. tento odkaz: http://www.vkol.cz/data/soubory/import/konf18/p08-Bart%C5%AF%C5%A1ek-2009.pdf .
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.02.2014 18:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu