učebnice baletu pro děti
Text dotazu
Dobrý den, prosím o doporučení knihy, v níž je popsána výuka - balet pro děti - cvičení na zemi.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
k tématu existuje několik publikací:
- PÁSKOVÁ, Olga a ŽDICHYNCOVÁ, Věra. Základy klasického tance. Vyd. 2. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1986. 230 s.
- JEŘÁBKOVÁ, Jarmila. Taneční průprava: odb. příručka pro učitele tanečních oborů lid. škol umění. 2. vyd. Praha: SPN, 1986. 154 s.
- BAZAROVÁ, Nadežda Pavlovna a MEJ, Varvara Pavlovna. Abeceda klasického tance. 1. vyd. Praha: SPN, 1980. 117 s.
Konkrétní příklad výuky v taneční škole Central School of Ballet v Londýně lze nalézt v naučné publikaci pro děti:
- BRAY-MOFFATT, Naia. Škola baletu: naučte se tančit s žáky britské Central school of ballet. Vyd. 1. [Praha]: Slovart, 2004. 47 s. ISBN 80-7209-562-5.
Tyto a další knihy o výuce baletu můžete dohledat ve fondech Národní knihovny (http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc). Jiné publikace (i nepřítomné ve fondu NK ČR) jsou k nalezení např. v Souborném katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/F/P1DBPN9TMX5V174D51Y995XBQ883DF2GYSDP6HSSBBBTUJ1X1R-12005?func=file&file_name=find-b&local_base=SKC) nebo na internetových stránkách http://baletky.webgarden.cz/ pod záložkou Knihy.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.06.2012 08:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu