tykání žena vs otec přítele
Text dotazu
Dobrý den.
Zajímá mne jak je to u tykání já (žena) vůči otci přítele? Platí zde pravidlo "žena nabízí muži" nebo "nadřízený podřízenému" ?
Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
z úst českého odborníka na etiketu, pana Ladislava Špačka, můžete slyšet odpověď na Váš dotaz v záznamu rozhlasového pořadu o etiketě na rádiu Impuls: http://www.impuls.cz/clanky/2011/12/video-ladislav-spacek-a-tykani-tchyni-a-tchanovi/
Ladislav Špaček zde uvádí, že tykání by v tomto případě měl nabídnout otec Vašeho přítele. Dodává však, že pokud máte pocit, že by Vaše nabídka tykání otce Vašeho přítele potěšila, můžete tak učinit i Vy.
Kromě výše uvedeného rozhlasového pořadu Vám doporučujeme též knihy o etiketě:
* ŠPAČEK, Ladislav. Nová velká kniha etikety. 2., rozš. vyd. Praha: Mladá fronta, 2008. 268, [16] s., [40] s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-204-1954-5.
* MATHÉ, Ivo a ŠPAČEK, Ladislav. Etiketa. 2. vyd. v českém jazyce. Praha: BB/art, 2010. 192 s. ISBN 978-80-7381-719-0.
* ŠPAČEK, Ladislav. Malá kniha etikety pro celou rodinu. Vyd. 1. Praha: Mladá fronta, 2010. 122 s. Malá kniha etikety. ISBN 978-80-204-2219-4.*
* FORMÁČKOVÁ, Marie. Nauka o společenském chování. 1. vydání. [Panenský Týnec]: Euroinstitut.eu spol. s r.o., [2015]. 11 svazků (každý 43 stran). ISBN 978-80-87372-30-2.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
06.10.2016 09:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu