tvorba ceny od roku 1945 do roku 1989
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit, jestli byste mi neporadili písemný zdroj či internetové stránky, ze kterých bych mohla čerpat, jak se cena tvořila v období od roku 1945 do roku 1989, kterými zákony se řídila a jaké byly její zákonnitosti, popř. kde bych mohla najít konkrétní hodnoty velkoobchodních či maloobchodních cen z této doby. Předem děkuji za odpověď. Nashledanou a přeji příjemný den
Odpověď
Dobry den, vyvoj cen od roku 1945 do roku 1989 bude treba poskladat z kusych informaci, ktere jsou uverejneny v ruznych materialech. Knihu, ktera by se podrobneji zabyvala vyvojem, tvorbou, historii cen a cenove politiky ve Vami sledovanem obdobi, se mi nepodarilo v nasich dostupnych zdrojich najit.
Narodni knihovna CR volne zpristupnuje svoje katalogy a databaze na www.nkp.cz . Zde muzete sama vyhledavat literaturu k tematu, ktery Vas zajima, podle klicovych slov (predmetovych hesel).
Na ukazku Vam prikladam nekolik bibliografickych zaznamu knih, ktere svym obsahem k dane tematice patri, viz. pril.
Z dalsich  zdroju:
SOUKUP, Petr, KASAN, Jan. Tvorba cen v zemich RVHP (teorie, praxe a zdokonalovani). Praha: Horizont, 1979. Signatura NK CR SF II 18435
ZAJIC, Bohumil. Planovani a tvorba cen vyrobku spotrebniho charakteru. Autoreferat. Praha: Vysoka skola ekonomicka, 1977. Signatura NK CR 54 M 4274
Jakymi zmenami prochazelo stanovovani cen, jake zakony se tim zabyvaly, je mozno z urciteho hlediska najit v elektronicke sbirce zakonu ASPI; pristupna mimo jine v Referencnim centrum NK CR uzivatelum s platnym ctenarskym prukazem NK CR, viz informace na www.nkp.cz .
Na internetu je heslo cena, druhy cen strucne zpracovano take v elektronicke encyklopedii
http://cs.wikipedia.org/wiki/Cena.
Se svym dotazem byste se mohla obratit i na Knihovnu Vysoke skoly ekonomicke (VSE), ktera by mela mit vice informaci k oblasti Vaseho zajmu (http://ciks.vse.cz/Sluzby/).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
17.12.2009 16:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu