Tuček Alois
Text dotazu
Prosím o sdělení, kde mohu získat podrobnější informace o Aloisu Tučkovi, který za první sv. války působil v Moskvě, spoluvytvářel Českou družinu, jednotku, která se stala základem pro naše legie v Rusku. Mnohokrát děkuji za informaci.
Odpověď
Bližší údaje k Vámi hledané osobnosti naleznete v následujících zdrojích:
TOMEŠ, Josef et al. Biografický slovník XX. století. Sv. 3., Q-Ž. V Praze : Paseka, 1999, s. 382. ISBN 80-7185-247-3.
ZUMAN, František. Osvobozenská legenda : vzpomínky a úvahy o československém odboji v Rusku. Sv. 1. V Praze : F. Zuman, 1922. 166 s. [A. T. dle rejstříku ve 2. svazku]
ZUMAN, František. Osvobozenská legenda : vzpomínky a úvahy o československém odboji v Rusku. Sv. 2. V Praze : F. Zuman, 1922. 229 s. [A. T. dle rejstříku]
PICHLÍK, Karel. Zhraniční odboj 1914-1918 bez legend. 1. vyd. Praha :
Svoboda, 1968. 499 s. [A. T. dle rejstříku]
PICHLÍK, Karel, VÁVRA, Vlastimil a KŘÍŽEK, Jaroslav. Červenobílá a rudá : vojáci ve válce a revoluci 1914-1918. 1. vyd. Praha : Naše vojsko, 1967. 471 s. [A. T. dle rejstříku]
V případě zájmu o další informace Vám mohu nabídnout rešerší služby, které poskytuje pracoviště speciální studovna Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje (viz http://www.svkpl.cz/cs/sluzby/bibliograficke-sluzby/resersni-sluzby-ve-specialni-studovne/).Jedná se o služby placené (viz
http://www.svkpl.cz/files/cenik-sluzeb-platny-od-1-1--2011-.pdf ; odst. V.Ceny speciálních služeb), jejichž prostřednictvím můžete získat nejen úplné citace monografií, statí a článků (podle normy ISO 690), ale také jejich plné texty, tj. fotokopie. Je nutné vyplnit formulář a zaslat jej poštou na naši adresu (podpis a kontakt), výsledky rešerše zašleme klasickou poštou na fakturu.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
19.09.2011 07:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu