trpaslíci
Text dotazu
Dobrý den Rád bych se dozvěděl co může vaše kihovna nabídnout o historii trpaslíků (nejen trpaslíků od J.R.R. Tolkiena),a o jejich kultuře a jazyku
Odpověď
Dobrý den, ve fondu Národní knihovny NK ČR můžete nalézt několik knih, které se věnují trpaslíkům, jejich světu a historii. Jsou to například publikace:
Knihy o hobitech J.R.R.Tolkiena:
* ČUDRNÁKOVÁ, Andrea. Elfové, hobiti, trpaslíci a mýty. 1.vyd. Olomouc : Fontána, c2008. ISBN 978-80-7336-427-4.
* STANTON, Michael N. Hobiti, elfové a čarodějové : objevování divů ve světě Tolkienova Pána prstenů. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 2003. ISBN 80-204-1032-5
* DAY, David. Svět hobitů. 1.vyd. Praha : Volvox Globator, 2003. ISBN 80-7207-503-9.
* CARTER, Lin,. Tolkien: zákulisí Pána prstenů. 1.vyd. Praha: Argo, 2002. ISBN 80-7203-457-X
Trpaslíci v evropském a českém prostředí:
* HAŠKOVCOVÁ, Helena. Můj král trpaslíků, aneb, Cverkologie - první česká vědecká nauka o trpaslících : úsměvná kniha o trpaslících. 1. vyd. Praha : Galén, c2006. ISBN 80-7262-388-5.
* CÍLEK, Václav. Skryté poklady ústecké terakoty : o trpaslících vůbec a jejich výrobě na Ústecku. Ústí nad Labem : Město Ústí nad Labem, 2004. ISBN 80-86646-05-X
* Trpaslík v evropské kultuře : sborník příspěvků z konference pořádané ve dnech 16.-18. června 2004 [v Ústí nad Labem]. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, Ústav slovansko-germánských studií, 2005. ISBN 80-7044-680-3.
*  KLIMTOVÁ, Vítězslava. Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích. Praha : XYZ, 2005.
*  KLIMTOVÁ, Vítězslava. Lexikon ohrožených druhů strašidel. 2.díl. Praha : XYZ, 2006.
*  KLIMTOVÁ, Vítězslava. Lexikon 3: Strašidla, skřítci, víly. Praha : XYZ, 2006.
*  LECOUTEUX, Claude. Trpaslíci a elfové ve středověku. 1.vyd. Praha : Volvox Globator, 1998. ISBN 80-7207-118-1.
*  RŮŽIČKA, David. Strašidla, přízraky a skřítci našich hradů a zámků : nejkrásnější pověsti. 1.vyd.  Frýdek-Místek : Alpress, 2009. ISBN 978-80-7362-663-1.
*  LECOUTEUX, Claude. Přízraky a strašidla středověku. 1.vyd. Praha : Volvox Globator, 1997. ISBN 80-7207-059-2.
*  POLÁK, Jiří. Trpaslík a jeho svět. 1.vyd. Praha : Olympia, 2004. ISBN 80-7033-837-7.
*  ZÍBRT, Čeněk. Skřítek v lidovém podání staročeském. V Praze : F. Šimáček, 1891.
(Další literaturu můžete dohledat v Online katalogu Národní knihovny ČR
(NKC): http://sigma.nkp.cz/cze/nkc ).
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.09.2009 12:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu