Trestný čin
Text dotazu
Hledam veskere informace tykajici se tyrani deti v
Ceske republice na Morave roce 1960.
Odpověď
Dobrý den,
v daném období nebyla otázka týrání dětí tolik diskutovaná jako dnes. V našich zdrojích se nám podařilo dohledat pouze několik článků z roku 1960.
Vycházíme z výběrové rešerše, která byla na toto téma zpracována v roce 1984 pro období 1960 - 1984. Ke zpracování rešerše byly použity katalogy Národní knihovny a výběrová článková bibliografie Články v českých časopisech. Do rešerše je možné nahlédnout v Referenčním centru NK ČR. Záznam o rešerši a dalších možných publikacích k tématu můžete nalézt v Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc .
Z výše zmíněného zdroje vybíráme následující záznamy:
* NAKONEČNÝ, Milan: Psychodiagnostická praxe (třídícího)dětského domova. Otázky defektologie. r. 3, 1960/1961, č. 8, s. 236 - 242.
* PŠENIČNÁ, Marie: Záchytný dětský domov. Škola a život, 1961, č. 7, s. 13 - 15.
* SCHÜRER, M.: Psychologická problematika záchytného dětského domova. Čs. psychologie. r. 4, 1960, č. 1, s. 1 - 12.
Je možné, že o některých konkrétních případech psal denní tisk. Protože ovšem neexistuje žádná podrobnější bibliografie denního tisku z té doby, bylo by nutné dohledávat články s touto tématikou přímo v tisku.
Informace o dalších zdrojích by Vám snad mohla poskytnout Národní lékařská knihovna: http://www.nlk.cz/ . Obrátit se může také na Český statistický úřad, zda se v dané době evidovala např. činnost sociálních odborů apod. (dnes existují statistiky o výkonu sociálně-právní ochrany dětí): http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/home
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.01.2011 12:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu