Trasená polka (Natřásaná polka)
Text dotazu
potřebuji notový záznam v.u. skladby
Odpověď
Dobrý den,
pokud máte na mysli skladbu od Ludvíka Podéště s názvem Třasená polka, je k dispozici v Hudebním oddělení Národní knihovny ČR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=weba_oh_stud1.htm ), kde ji lze objednat k vypůjčení. Citace výše uvedeného díla je následující:
PODÉŠŤ, Ludvík. Třasená polka. - Martinská polka. 1. vydání. Praha: Státní hudební nakladatelství, 1953. 46 s. Signatura 59 E 4789.
Vědecká knihovna v Olomouci má dále ve svém fondu hudebninu (záznam dokumentu je možné nalézt v katalogu knihovny, http://aleph.vkol.cz/ ):
VIPLER, Vlastislav Antonín. Škádlivá ; Natřásaná [hudebnina] : mazurka :
polka. Praha : SNKLHU, 1959.
Natřásaná nebo na Slovensku Trasená polka je také obecný název pro lidový tanec, pro který je možné použít více melodií či písní, např. Strejček Nimra, Třínožka nebo polky od F.M.Hilmara.
Použité zdroje:
1) BROUČEK, Stanislav; JEŘÁBEK, Richard a kol. Lidová kultura: národopisná encyklopedie Čech, Moravy a Slezska. 3. svazek. Praha: Mladá fronta, 2007.
Str. 770. ISBN 978-80-204-1713-8.
2) Slovník české hudební kultury. Praha: Editio Supraphon, 1997. Str. 707.
ISBN 80-7058-462-9.
3) Národní společenské tance: materiál pro kroužky společenského tance, taneční hodiny, zábavy a plesy. PRaha: Orbis, 1955.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
15.04.2008 12:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu