transport korunovačních klenotů
Text dotazu
Dobrý den,
hledám časopis Květy, ročník 1968 (69 ?), kde na titulní listě čísla (neznám) je celostránková fotografie korunovačních klenotů.
Jde mi o článek týkající se plánu transportu klenotů do sejfu žilinské banky v roce 1938 nebo 1939 před Němci. Známo jako Operace KFC. Děkuji a v případě, že jsem u Vás na špatné adrese, moc prosím o návod, kam se obrátit.
Odpověď
Dobrý den,
nahlédli jsme do časopisu Květy z roku 1969. V tomto ročníku je fotografie korunovačních klenotů pouze v prvním lednovém čísle na třetí straně periodika. Článek o plánech transportu korunovačních klenotů v roce 1938 - 39 toto číslo neobsahuje.
Předchozí ročník 1968 je bohužel v Klementinu nedostupný. Celý ročník byl zařazen do poškozeného fondu a nepůjčuje se.
Nahlédli jsme proto též do výběrové článkové bibliografie z roku 1968. O historii korunovačních klenotů je zde uveden pouze jeden článek uveřejněný v Lidové demokracii:
* PAVLÍČEK, J. Nacisté a české klenoty. Lidová demokracie. 1. 11. 1968, s. 2.
(Zdroj: Články v českých časopisech. Bibliografický katalog ČSSR. 1968. Praha : Panorama, 1969.)
Výstava korunovačních klenotů probíhala v roce 1968 v období 26. 10.-3. 11. 1968. Předpokládáme proto, že článek pravděpodobně vyšel v období kolem této výstavy.
O dohledání článku v časopisu Květy, ročník  1968, zkuste požádat některou jinou českou knihovnu, která časopis vlastní. Viz:
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000086375&local_base=SKC
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.04.2014 10:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu